Ukrainske fascister i Hong Kong?

Den dukkede naturligvis først op på Facebook: “Hvad i alverden laver ukrainske fascister i gadekampene i Hong Kong?”. Men nu ER fjæsbogen jo ikke ligefrem et pålideligt nyhedsmedie. Det viser sig, at det er der mange andre medier, der åbenbart ikke er – især i Danmark.

Lad os prøve to søgninger på Google – en, hvor alle sider er med og en, som kun tager sider på dansk..:

https://www.google.com/search?q=ukrainians+in+hong+kong&rls=com.microsoft:da-DK:IE-Address&source=lnms&sa=X&ved=0ahUKEwjJ55q38uTmAhUFzaQKHUCCD0IQ_AUIDCgA&biw=1098&bih=664&dpr=1.35#spf=1577967352761

og en, som kun tager sider på dansk..:https://www.google.com/search?q=ukrainske+i+hong+kong&rls=com.microsoft:da-DK:IE-Address&source=lnt&tbs=lr:lang_1da&lr=lang_da&sa=X&ved=2ahUKEwiPuMzz8uTmAhXCCewKHXogDYEQpwV6BAgLEBk&biw=1422&bih=749#spf=1577967489760

Ser man på den internationale del, er der en del medier, som skriver om at der tilsyneladende er ukrainere med til demonstrationerne, og at de har taget deres erfaringer med fra EuroMaidan-demonstrationerne… begrænser man så søgningen til billeder alene, så… Hillemænd..!

https://steigan.no/2019/12/hva-gjor-ukrainske-nazister-i-hong-kong/

Sært nok er det rigtig svært at finde troværdige medier, der vil fortælle noget særligt om dette. Men summen af artiklerne – se også hos Steigan – er, at mindst fire og nok flere fra de ukrainske grupper “Azov” og “Honor” deltog i demonstrationerne og formentlig har været med til at optrappe konfliktniveauet. Der er også forlydender om, at rejserne muligvis er betalt af den amerikanske kongres’ demokrati-fond…