“Let’s impeach the president”

Der er knageme gang i den i Washington, hvis man skal tro rapporterne. Men spørgsmålet er naturligvis, hvad slags gang, der er i hvad.Personligt er jeg glad for Donald Trump af to årsager:

  • For det første bliver han lagt for had af de kræfter, der ønsker en krig mod Irak, højspænding om Korea og stærk amerikansk deltagelse i konflikten om Syrien. Også hans venskabelighed over for Putin bliver gjort til en personlig belastning for Trump. Men faktum er, at uden Trump ville verden have været i større fare i 2017-19!
  • For det andet er han ikke kun en ækel personlighed. Han er også så dum og indskrænket, at han ind i mellem kommer til at afsløre, hvad der sker bag kulisserne. Fx når han kommer til at røbe, at USA’s interesse i Grønland er så betydelig, at de kunne være interesserede i at købe landet!

Nu er vi nået dertil, hvor demokraterne er i gang med en undersøgelse om en mulig rigsretssag mod Donald Trump.  En sådan sag vil afsluttes med en afstemning hvor der skal være to tredjedeles flertal for at kende præsidenten skyldig.  Det er næppe sandsynligt, at det vil ske – men en sag, der bringer mere og mere snavs frem, vil kunne støtte demokraterne i deres valgkamp… eller diskreditere dem over for de vælgere, de ønsker at tiltrække.

Problemet er, at der vil være rigeligt snavs til alle: Den historie, Trump forsøgte at få underbygget i Ukraine, handler om at hans mulige demokratiske modkandidat Joe Bidens søn åbenbart fik et job i et ukrainsk firma (Burisma) til 50.000 USD pr måned for… ikke rigtig noget…. så der er basis for bagslag!

https://mondediplo.com/2019/11/03ukrainegate

Det er værd at erindre, at den seneste “store efterforskning” af Trump påviste, at manden og hans organisation sikkert er amoralske – men at de er for dumme og bøvede til at gøre noget ved det!

Men den virkelige historie er naturligvis demokraternes kamp for at beholde et agenda, som ikke strider mod imperialismens mål. Hvordan slipper de af med Bernie Sanders og hans politik?

Mayor Bloomberg may not end up winning many votes in the Democratic primary, but he is already slated to be biggest political spender in the 2020 race and will undoubtedly change the debate

https://www.haaretz.com/israel-news/.premium-bloomberg-patrick-may-move-democrats-back-to-center-on-israel-1.8130893