Kunstig, kunstig intelligens

https://www.wired.com/story/adaptation-if-computers-are-so-smart-how-come-they-cant-read/

Igennem hele min levetid (dvs de sidste godt 50 år…) har menneskets forhold til computere og de økonomiske såvel som sociale virkninger af udviklingen været på alles læber.

I vore dage er det især “Big data” og deres følgesvend “kunstig intelligens”, der er på tapetet. Men interessant nok, så er det stadig ikke muligt for en computer at være et menneske – og der, hvor den kunstige intelligens ryger på røven, kommer der måske nogle glimt af, hvad det at være menneske er…

HC Andersens eventyr om Nattergalen forekommer tit at være nærmest profetisk, men det er ikke Gud eller Naturens/Verdensåndens besjæling, der er forskellen efter min mening. Det er det simple faktum, at menneskets tanke-, erkendelser- og begrebsdannelsesprocesser i virkeligheden er sociale processer.

Individuel intelligens – maskinel eller mensa – vil altid være kunstig og ubrugelig. The Real Deal er et socialt fænomen…

Når det så er sagt, så er Ray Kurzweil en af de mest begavede personer, der går omkring på planeten. Når han siger noget, bør man lytte: det vil i det mindste være interessant!