Verdens nyheder

https://www.wired.com/story/facebook-tries-again-news-paying-publishers/

Facebook og Google tog livet af den trykte presse for få år siden. Til gengæld er begge firmaer blevet skældt voldsomt ud for at skabe ekkorum, hvor folk kan sige hvadsomhelst til hinanden, også ting man ikke bryder sig om.

Mark Zuckerberg offentliggjorde for nogle måneder siden sin vision om fremtidens Facebook: sikker, krypteret kommunikation. Nu er firmaet så ved at lande aftaler med en passende del af corporate media (inklusive Breitbart, velsagtens for at sikre bredden) om kuraterede nyheder.

Man ser det for sig: Facebooks kunder, hver for sig isoleret og forbundet til et feed med netop de nyheder, der ønskes for hver enkelt, under systematisk overvågning af automatiserede systemer.

Jeg håber, Zuckerberg husker at betale royalties til George Orwell og søstrene Wachowski.