Araberkomplot – the saudi connection

https://mondediplo.com/2017/07/04USSaudilobby

Den danske energiminister Poul Nielson kom i sin tid (ca 1980) i voldsom modvind, fordi han havde forhandlet sig frem til en olieaftale med Saudi-Arabien. Selv om aftalen var “klokkeren”, hang der en em af politiske sidebetingelser ved aftalen, som førte til at Nielson fik ørerne gevaldigt i maskinen. Danmark afgav nogle løfter om ikke at bringe Saudi-Arabien i “miskredit”, hvilket jo kan være nærmest hvad som helst.

På samme vis har en vis Troels Lund Jensen som minister modtaget så rige gaver af sine arabiske værter (det var så fra Qatar ved den lejlighed), at hans kælenavn blev “Trolex” – og at gavereglerne blev strammet op. Vores venner i golfen er altså ikke uvante med at søge politisk indflydelse for deres olieformue.

Men i USA er jo rekordernes land. Som man kan følge med i i Michael Moores film “Fahrenreit 9/11”, så har sauderne en voldsom indflydelse i USA’s politiske liv. I artiklen ovenfor – fra Le Monde Diplomatique, English edition, bliver en række tråde samlet op. Artige sager!